Om kunstnerisk fotograf Lotte Kjøller

"Mine fotos skal ikke kun være fotos. De er kunstneriske eksperimenter."

"Man skal turde se det smukke i det grimme"


About artistic photographer Lotte Kjoeller

"My photoes shall not only be photos. They are artistic experiments."

"One must dare to see the beautiful in the ugly"

citat: Lotte Kjøller

Lotte 54 years old and nude in a lokation 18 novbr in Copenhagen

 "-I provokes simply by the fact that I am" : Citat Lotte Kjoeller

Lottes camera:

Camera House: Olympus Pen E-PL8.

Lens: Olympus. M. Zuiko Digital 14-42 mm. 1:3,5 til 5,6. Focal length 37 mm.

Lens: Panasonic. Lumix. 1:1,7. Focal length 46 mm.

Lotte Kjøller photo with her camera

"Skipper" Finn Christensen  photo

Lotte Kjøller and her 2 husband Lars Kjøller Therkelsen

in their Galley Lk-kunst.dk in Copenhagen

Contact mig her


Vil du i kontakt med mig eller købe et foto så kan du kontakte mig på nedenstående adresse eller udfylde formularen:

Atelier og Gallery Lk-kunst.dk


Visual artist company by artist Lotte Kjoeller


Billedkunstnervirksomhed v. kunstner Lotte KjøllerMail: Lk@Lk-kunst.dk

Tel: +45 2878 0309

CVR: 37305294


Bank: Arbejdernes Landsbank

Kontohaver: Lotte Kjøller Friedel Therkelsen

Vist konto:

reg nr: 5369         konto nr: 000343430

IBAN kontonummer: DK5253690000343430

SWIFT-adresse/BIC: ALBADKKK

mobilepay: 28780309

 
 
 
 

Lotte as 32 yaers old and sister Eva to sister Mettes wedding

Lottes First husband

Lars Frantsen

Lotte Kjøllers foto historik


"Skipper" Finn Christensen var min egen biologiske far. Han ses til højre. Længere tilbage er jeg slægtning med min tip tip oldefar Adam Friedel der var litografisk portrætkunstner. Min far døde 1999 - 56 år gammel. Man taler om ham endnu i min fødeby Køge længe efter at han er død og det siger jo noget om ham. Jeg ligner ham meget især indeni. Jeg bærer som han kreativiteten, originalen og eneren i mig. Min far var et "stort brød" som det hedder på dansk og det er jeg også; et Kvindebrød. På mange måder var min far meget stærk og stædig under kriser hvilket jeg også er. Han fyldte meget hvor han var - også i mit liv. Min far var en kristen mand. 


Father as young

Han var amatørmaler men en dygtig fotograf og han udviklede sin helt egen teknik hvor han både malede og tegnede på sine sammensatte farve/sort-hvid fotos - i sit mørkekammer. Det var før computer manipulationens tid og han gjorde alt, hvad man i dag gør i computeren, inde i sit mørkekammer i mørket med bade og det hele. I starten sagde fotograferne. "Det er maleri - ikke foto". Malerne sagde "Det er foto - ikke maleri". Men senere kom han faktisk verden rundt med sine foto bl.a med nogle af mig selv på der vandt Kodak Golden, og vi kom på en verdensomspændede vandreudstilling - og han kom flere gange på KE og andet herhjemme. 


At være datter af sådan en original som min far kan være spændende men det betyder nok at man som barn får brug for et selvstændigt "rum" at være noget i hvor ens far ikke dominerer. Det rum jeg selv fik var maleriet. Men min far syntes at jeg havde talent for foto og lærte mig op i at fotografere og fremkalde et billede. Det gik godt men jeg kunne ikke tåle alle de kemikalier der brugtes den gang og måtte opgive. Men i dag kan fotoet sendes til fremkaldelse et andet sted og derfor kan jeg fotografere.


Jeg tror at mange af os børn af kreative forældre lider af mindreværds komplekser når det gælder forældrerens kunst. Jeg synes i alt fald selv at jeg aldrig bliver helt tilfreds med mine egne fotos. Jeg er dog blevet mere modig med alderen. Men nu er det jo også længe siden far døde... Her på sitet kan ses nogle af mine værker. Fotoet her på siden under kameraet er min fars foto og så kan I jo selv se om også I synes at æblet falder ikke langt fra stammen.


Min mor og far blev gift i 1965 præcist 1 år før jeg blev til 30.01.1966 på deres 1 års bryllupsdag. Min far havde et tagdækkerfirma. Min mor hedder Kirsten Kjøller Cristensen og lever stadig.  Hun er ligesom jeg en flot kvinde af sin alder. Hun var hele sit arbejdsliv sygeplejerske og til slut leder af et plejehjem. De byggede sammen et hus på Sejerøvej 2 i Køge som blev mit barndomshjem gennem hele min barndom. Og det var her i sit mørkekammer, Far lærte mig op. Jeg er den ældste af 3 piger. Dertil kommer min adoptivbror der er ældre end jeg. Der er flere af os der er kreative.


- "I provokes simply by the fact that I am" : Citat Lotte Kjoeller


Mine egne fotos er mest croquis fotos eller kunstfotos. Jeg har jo trådt mine barnesko i billedkunsten og er en dygtig maler, så jeg arbejder med foto som en billedkunstner med anderledes farve og anderledes former. Det bekymrer mig ikke om teknikken er "rigtig". Det vigtigste er udtrykket. Jeg kan godt lide det "skæve" foto hvor fejlen er en del af det færdige udtryk. Jeg manipulerer ikke med fotoet men bruger mit kameras objektiver og low light (underbelysning) til at fremkomme med det rette udtryk.


I 2020 Opfinder jeg en blandform mellem foto og maleri som jeg kalder på engelsk "photo paintings". Min karrierre tager nu en drejning hvor foto også indgår. Signerer fra nu af (2020) med et lille foto i højre nederste hjørne af maleriet sammen med min signatur.


Jeg har længe arbejdet med at bruge fotos i mine malerier, ja siden jeg var ung, men også i mine illustrationer. Fotos har været et supplement til min kunst og en måde at studere mit motiv på når jeg maler. Jeg arbejder meget med photo paintings for tiden. I malerierne indgår et eller flere fotos integreret i malingen og i værket. På siden i menyen her på sitet der hedder "photo paintings" viser jeg udvalgte malerier så store at de integrerede fotos kan ses.


De foto der bruges bliver taget enten med mig selv som fotograf eller er fotos af mig selv som venner har taget eller familiefotos som andre har taget der indgår. Disse foto limes på billedet med trælim da det er den mest holdbare lim der findes. Til sidst lakeres fotoet så det kan holde farverne evigt. Derefter bliver det ved hjælp af akrylmaling integreret i billedet ved at male fotoet sammen med maleriet dog på en måde så fotoet stadig fremgår.


Her på sitet findes også "rigtige" fotos der kun er fotos samt kunstvideoer. For nu har jeg taget skridtet fuldt ud og begyndt at fotografere for alvor. Dette skete i begyndelsen af mit andet ægteskab fordi min nye mand Lars Kjøller Therkelsen selv havde fotograferet i sin ungdom og gerne ville give gode ideer og stå model til fotos skabt af mig. Han gav mig mit kamera i gave. Og når ægtefællen nyder dette arbejdsfællesskab og så gerne vil, ja så begynder billedkunstneren jo at fotografere....
Skal jeg tage nogle gode portrætter af dig til privat brug?


Er du interesseret i at stå model for mig til kun dit forbrug vil jeg meget gerne høre fra dig. Vil du gerne have taget nogle personlige kunstneriske portrætfotos af dig selv? De vil kun være erotiske i den meget blide ende for jeg laver ikke porno. Du kan se hvordan jeg gør her på sitet. En fotosession koster 1200 kr + fremkaldelse. Ring til mig så finder vi tid og sted. Du er meget velkommen!
Modeller søges


Er du interesseret i at stå model for mig i mit ateliér her i Vanløse, Kbh., vil jeg meget gerne høre fra dig. Jeg bruger croquismodeller af begge køn til at male, fotografere og tegne efter. Det er nu mest kvindelige modeller, jeg mangler.


Du skal bare være klar over, at jeg betaler dig med tegninger/fotos o. lign. og ikke med mønt. Til gengæld må du bruge dine fotos, et par af tegninger evt. et lille maleri vi laver og som du får med hjem til fx din hjemmeside. Jeg bruger tegninger, malerier og fotos af dig til udstillinger, konkurencer og mine kunsthjemmesider. Fotos bringes alene til pressen ved omtale af udstillinger el. lign. Privat salg af billeder og fotos er tilladt. Ingen kunst udnyttes commercielt der ud over uden modellens samtykke. Modellen skal være indstillet på at fotos offentliggøres på mine hjemmesider. Vi laver en model release sammen. Har dette fattet din interesse, så kontakt mig via min mail i kontakt info her nedenfor. Vedhæft gerne et godt foto i badetøj – ingen nøgenfotos! Useriøse henvendelser vil blive ignoreret.

Udstillinger og arrangementer med foto eller video  / Exhibitions and arrangements with photo or video  (selection / valgte):


WITH PHOTO  (selection / valgte):

2021-22: Egnsudstilling, Aktiv Kunst, Fuglsangshus, Hørsholm, DK

2021-22: Nordisk Salon, Dunkers, Helsingborg, Sverige

2021: Sengalati, Pinter Galéria, Budapest, Hungary

2021: Art Matters. Gallery Artifact, Manhatten, New York

2021: Vinterbilleder, Hørsholm Fotoklub, Hørsholm 2021, DK

2021: Keramik og fotos på Lerchenborg: 9. august – 12. september

2021: "Se Lyset", Vefa Foto Photo Award 2021

2021: The Tokyo Art Exhibition, Art Station Gallery, Tokyo, Japan.

2021: Ned fra væggene - Genskab kunsten med dit kamera, fik 3 fotos antaget. Nivaagaard Kunstmuseum, DK

2021: Region Nord Foto 2021 Serier, DK

2021: Region Nord Foto 2021 Digital 2, Køge Fotoklub, DK

2021: Fotofestiwal, Łódź, Polan

2021: Portraet.nu, The museum of national History, Fredensborg Castle DK, Hilleroed

2020: Fuglsangshus, Hørsholm.

2020: PHOTO IS:RAEL, 8th International Photography Festival in Tel Aviv,

2020-21. Do Artmoney grow on Trees? Bank and sparemuseum. Copenhagen. Denmark. 11 september 

2020: Body language med 5 kunstnere/fotografer i Galleri Lk-kunst, Copenhagen.

2020: Hvide Engel - separatudstilling med Lotte Kjøller. Galleri Lk-kunst. Copenhagen.

2020: Social Distancing Art Festival, Arrival Room, Saarbrücken, Germany/Tyskland.

2019 to 2021: PHOTO IS:RAEL, 7th International Photography Festival PHOTO IS:RAEL.


WITH VIDEO (selection / valgte):

2021: My problem is a problem of a woman, Ewa Partum Galeria, Łódź, Polan

2021: Noorderlicht International Photo Festival 2021, Holland

.

Medlem af/Memberships (selected):


Billedkunstnernes forbund/Danish Visual Artists(BKF), DK.


Dansk Forfatterforenings illustratorgruppe og lyrikgruppe/Danish Authors Society poetry and illustrator group(DF), DK.


Hørsholm Fotoklub / Hoersholm photoclub, DK


Æresmedlem af Køge Fotoklub/ Koege Photoclub hvor min far også var medlem, DK


RNFOTO, DK


International Associaton of Art Europe(IAA), Europe.


Medlem af Kvindelige Kunstneres Samfund/Female Artists Society(KKS), DK.


Kunstnerforeningen 18 Novbr/Art Association ”18 Novbr”, Copenhagen, DK.


Frederiksberg Kunstnerlaug/Frederiksberg Artists Association, Copenhagen, DK


Kunstnergruppen  ”det NØGNE menneske” /Artist Group "the NAKED human Art", DK.


Kunstnergruppen/Artist group "Nordic-Art Co.operation", Scandinavia


Kunstforeningen / Artsociety "Aktiv Kunst", Hørsholm, DK og derved fast kunstner i Fuglsangshus.


Medlem af Kunstakademiet Flux Factory, NY


Uddannelse/Education:


2004 BKF Videreuddannelse i Litografi v. Jan Andersson fra Færøernes grafiske værksted, København/Lithographi by Jan Anderson, Copenhagen, DK.


1997 Kunstakademiet /Academy of fine Arts Ecoles des Beaux Artes, Cours de été, Paris.


1996 Fik min barnetro tilbage da det viste sig at jeg havde helbredende evner som jeg nu bruger til at skabe kunst / Got my childhood faith back when it turned out that I had healing  abilities that I now use to create art.


1990-94 Grønt bælte i Karate som selvforsvar / Green belt in Karate as self-defense


1994-95 Københavns Universitet, Kvindeforskning som sidefag/ Women's research as a minor at Copenhagen University, History of Art, DK.


1993-96 Københavns Universitet, kunsthistorie/History of Art at Copenhagen University, History of Art, DK. Jeg blev ikke færdig men det har formet mit liv.


1992-95 I mesterlære hos / apprenticeship by Billedkunstner/visual Artist Jeff Ibbo, København, Copenhagen, DK.


1966-82 Oplært af min far "Skipper" Finn Cristensen i kunst og foto/ teached of my father in art and photo.

In English:


Lotte Kjøllers photo historic


"Skipper" Finn Christensen was my own biological father. Further back I am a relative of my great-great-grandfather Adam Friedel who was a lithographic portrait artist. My father died in 1999 - 56 years old. People still talk about him in my hometown Køge long after he has died and that says something about him. I look a lot like him especially inside. I carry like him the creativity, the original and the oneness in me. In many ways my father was very strong and stubborn during crises which I am too. He filled a lot where he was - also in my life. My father was a Christian man.


He was an amateur painter but a skilled photographer and he developed his very own technique where he both painted and drew on his composite color / black and white photos - in his darkroom. It was before the time of computer manipulation and he did everything one does today in the computer, inside his darkroom in the dark with baths and all. In the beginning, the photographers said. "It's painting - not photography". The painters said "It's photo - not painting". But later he actually came around the world with his photos, among other things with some of myself at which won the Kodak Golden, and we came to a worldwide traveling exhibition - and he came several times at KE and other places here.


Being the daughter of such an original as my father can be exciting but it probably means that as a child you need an independent "space" to be something in which your father does not dominate. The room I got myself was the painting. But my dad thought I had a talent for photography and taught me to photograph and develop an image. It went well but I could not tolerate all the chemicals used at that time and had to give up. I think many of us children of creative parents suffer from inferiority complexes when it comes to parenting art. At least I did not go down without explaining myself first. However, I have become more courageous with age. But now it's also a long time since my father died ... Here on this page you can see some of my works. The photo on this page is my father's photo so you can see for yourself if you also think that the apple does not fall far from the trunk.

My own photos are mostly Live drawing photos. I have stepped into my children's shoes in the visual arts arena and I am a skilled painter so I work like a visual artist with different colour and different shapes. I do not care if the technique is "right". The most important thing is the expression. I like the "crooked" photo where the error is part of the finished expression. I do not manipulate the photo but use my camera's lenses and low light to come up with the right expression.


In 2020 I Invent a mixed form between photo and painting I call in English "photo paintings". My career is now taking a turn where photography is also included. Signs from now on with a small photo in the lower right corner of the painting.


I have long time worked with using photos in my paintings, yes since I was young, but also in illustrations. Photos have been a complement to my art. I work a lot with photo Painting at the moment. The paintings include one or more photos integrated in the paint and in the work. On the page in the menu called "photo paintings" I show selected images large so the integrated photos can be seen. The photos that are taken either with myself as a photographer or photos of myself as friends and family photos that others have taken are included. These photos are glued to the picture with wood glue as it is the most durable glue available. Finally, the photo is varnished so that it can keep the colors forever. Then, with the help of paint, it is integrated into the image by painting the photo together with the painting, however, in a way so that the photo still appears.


Here on the site you will also find "real" photos and art videos. For now, I have taken the plunge and started photographing in earnest. This happened at the beginning of my second marriage because my new husband had photographed himself in his youth and wanted to give good ideas and stand model for photos created by me. He gave me my camera.  And when the husband enjoys this working community and so yes, then the visual artist begins to photograph ....

Models are sought


Are you interested in being a nude model for me in my studio here in Vanløse, Copenhagen, I would very much like to hear from you. I use Live drwing models of both sexes to paint, photograph and draw after. These are now mostly female models I am missing. You just have to be aware that I pay you with drawings / photos and this like - not with money. On the other hand, you may use photos, copies of drawings and paintings we make and which you get for your website. I use drawings, paintings and photos for exhibitions, competitions and websites. Photos are brought to the press only by mentioning exhibitions or alike. Private sale of photos is allowed. No art is exploited commercially without permission. The model must be set to have photos published on my websites. We make a model release together. If this has caught your interest, please contact me via my email in contact info below. Feel free to attach a good photo in swimwear - no nude photos! Junk inquiries will be ignored.